Saharoze un maltoze

Kas šie divi par terminiem? Tas ir cukurs! Saharoze, iespējams, ir vispopulārākais cukura veids un sastāv no 50% fruktozes un 50% glikozes. Saharoze ir graudainais galda cukurs, un tas ir disaharīds ogļhidrātu grupā, kas ietver arī divus citus cukurus: laktozi un maltozi.

Maltoze – Šis cukurs ir pazīstams kā maltobioze jeb iesala cukurs un ir disaharīds, kas veidojas no kondensācijas reakcijas. Tam ir vieglāka salda garša, apmēram sešas reizes mazāk salda kā fruktoze un uz pusi tik salda kā glikoze. Maltoze tiek ražota, kad glikoze tiek karamelizēta un ir atrodama arī diedzētās sēklās, piemēram, miežos, jo tās sadala cieti, ko izmantot pārtikā.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *